'Ronaldo (45) neemt jeugdliefde over voor zestig miljoen euro'

'Ronaldo (45) neemt jeugdliefde over voor zestig miljoen euro'

19-12-2021 10:40

Ronaldo Luís Nazário de Lima heeft zijn jeugdliefde Cruzeiro gekocht. De voormalig Braziliaanse aanvaller debuteerde op zestienjarige leeftijd voor de topclub uit Belo Horizonte.

Cruzeiro is één van de succesvolste clubs van Brazilië, maar speelt nu al twee seizoenen op het tweede niveau. "Ik ben Cruzeiro veel verschuldigd en ik wil de club terugbrengen naar waar ze hoort", zegt de oud-aanvaller van PSV, FC Barcelona, Internazionale en Real Madrid. "Momenteel hebben we niets te vieren, maar we zijn heel ambitieus."

Volgens Globoesporte tast Ronaldo diep in de buidel om meerderheidsaandeelhouder te worden. Met de hulp van een investeringsbank legt hij omgerekend zo'n zestig miljoen euro op tafel. In 2018 nam de tweevoudig Gouden Bal-winnaar ook al een meerderheidsaandeel in Real Valladolid, dat momenteel uitomt op het tweede niveau in Spanje, voor dertig miljoen.

Ronaldo werd in 2002 wereldkampioen met Brazilië. In totaal speelde de oud-aanvaller 98 interlands voor de Seleçao, waarin hij 62 keer scoorde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s