Genk recupereert één van drie Amerikanen: Het eerste is vechten als een team

Genk recupereert één van drie Amerikanen: "Het eerste is vechten als een team"

KRC Genk heeft eindelijk weer van de smaak van de overwinning mogen proeven. De 4-2 tegen Sporting Charleroi van afgelopen donderdag heeft naar verluidt zelfs voor een déclic gezorgd. Bovendien heeft Bernd Storck er opnieuw een extra troefkaart bij.

Carlos Cuesta is namelijk weer klaar voor de dienst. De Colombiaan kreeg op lichamelijk vlak al enkele tegenslagen te verwerken tijdens dit seizoen, maar zou nu in staat moeten zijn om zondag aan te treden. Dan komt Royal Antwerp FC over de vloer in Limburg. Gerardo Arteaga en Jhon Lucumi zullen er daarentegen niet bij zijn. Zij werken verder aan hun terugkeer.

Het succes tegen Charleroi heeft binnen Genk een enorme ontlading losgemaakt. "Het was donderdag ook meer in de richting waar ik naartoe wil", verklapt Storck.
Binnen zijn spelfilosofie lijkt er meer aandacht te liggen op diepgang, loopvermogen en duelkracht. "Het eerste is vechten als een team. Die strijdlust heb ik tegen Charleroi gezien", steekt de Duitser zijn elftal een pluim op de hoed.

Nu is het uiteraard zaak om die strijdlust in elke wedstrijd op de mat te brengen. "Antwerp wordt daarbij een hele uitdaging. Maar geloof me: we zijn op de goeie weg, het succes zal volgen", klinkt Storck niet voor het eerst opvallend optimistisch en zelfverzekerd. Voor de Champions-Play-Off-kansen van Genk wordt de confrontatie tegen Antwerp in ieder geval cruciaal. Momenteel gaapt er een kloof van liefst elf punten tussen beide kandidaten. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie