Chadli beleeft tweede jeugd in Istanbul: 'Niets ingeboet aan techniek en conditie'

Chadli beleeft tweede jeugd in Istanbul: 'Niets ingeboet aan techniek en conditie'

Nacer Chadli is één van die Rode Duivels die de laatste tijd minder in de aandacht loopt. Momenteel doet de vleugelaanvaller het nochtans puik bij Basaksehir, zijn club uit Istanbul. Daar is hij zelfs uitgegroeid tot een soort van talisman.

Sinds Emre Belözoglu de plak zwaait bij Basaksehir, gaat het de subtopper voor de wind. Op twee maanden tijd is het opgeklommen vanuit de onderste regionen van de rangschikking naar de vierde stek, met zelfs uitzicht op de tweede plaats. Die is in handen van Konyaspor, dat met 30 punten amper twee eenheden meer telt dan Basaksehir. 

Samen met Emre heeft de intrede van Chadli voor de kentering gezorgd. Toen de gewezen vedette van het Turkse voetbal aan het roer kwam, promoveerde hij onze landgenoot meteen van supersub tot vaste waarde op de linkerflank. In die hoedanigheid doet Chadli het uitstekend. Qua statistieken is die impact misschien nog niet zo heel duidelijk, met slechts één doelpunt en twee assists.

Toch kan de toegevoegde waarde van Chadli niet ontkend worden. 'Chadli heeft niets ingeboet aan techniek of conditie', merkt La Dernière Heure op. 'De Luikenaar blijft zijn typische dribbels op de mat leggen. Met een gemiddelde van twee schoten en twee sleutelpasses per wedstrijd is hij zelfs één van de gevaarlijkste spelers'. Ongetwijfeld zal Roberto Martinez de ontwikkelingen van Chadli nog steeds op de voet volgen. De voorbije jaren was hij immers een vaste klant in de selectie van de bondscoach.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie