Verschaeren leert van Refaelov bij Anderlecht: “Dat is echt zijn specialiteit”

Verschaeren leert van Refaelov bij Anderlecht: “Dat is echt zijn specialiteit”

18-12-2021 13:13
3

Yari Verschaeren en Lior Refaelov steken in goede vorm bij RSC Anderlecht. De Rode Duivel sprak met Het Nieuwsblad over de samenwerking met de Israëliër.

Verschaeren komt goed overeen met Refaelov. “Lior en ik hebben dezelfde speelstijl, maar wij komen goed overeen. Stel ons samen op en er kan altijd iets gebeuren. Zelf twijfelde ik nooit aan ons samenspel en Vinnie volgens mij ook niet. Kompany stelt zijn ploeg gewoon match per match op en nu hebben Refaelov en ik elkaar gevonden. Het systeem met twee spelverdelers werkt. We switchen vaak van positie en doen onze verdedigende taken. Ik leer ook veel van Lior.”

Verschaeren kijkt zijn ogen uit. “Temporiseren, slimme fouten uitlokken of naar doel trappen door de benen van een verdediger. Dat is echt Lior­ zijn specialiteit. Als je naar binnen dribbelt, dekken veel tegenstanders de verste paal af. Ze zetten hun voet, waardoor hun benen opengaan. Als je dan je schot daardoor mikt, verwacht de keeper dat nooit. Zo scoorde ik tegen Vitesse. Nogmaals, het is leuk om met Rafa te voetballen. Ik vreesde nooit voor mijn plek toen hij hier tekende.”