Klare taal na nieuwe incidenten in Frankrijk: 'Ze moeten deze idioten aanpakken!'

Klare taal na nieuwe incidenten in Frankrijk: 'Ze moeten deze idioten aanpakken!'

18-12-2021 11:16
8

Het bekerduel tussen Paris FC en Olympique Lyon is de zoveelste wedstrijd in Frankrijk dit seizoen die gestaakt is wegen supportersincidenten. Hoewel het landelijk voor grote opschudding zorgt, blijven clubbestuurders met modder gooien naar elkaar.

Het Franse L'Équipe spreekt schande van het voorval en kopt zaterdag met 'Weer een avond vol chaos'. Na het rustsignaal liep het uit de hand. Toeschouwers betraden het veld en er supporters gooiden vuurwerk in elkaars vakken. "Ik ben gedesillusioneerd en boos", foetert Paris FC-voorzitter Pierre Ferracci, die met beschuldigende vinger naar Olympique Lyon wijst, in gesprek met RMC Sports. "Het was een leuke wedstrijd en veel mensen waren erbij, waaronder families met kinderen. En toen moest een groep idioten het verpesten, zoals gewoonlijk. Deze idioten maken deel uit van de fanatieke aanhang van Lyon."

Lyon-voorzitter Michel Aulas weigert het boetekleed aan te trekken en spreekt van 'gedeelde verantwoordelijkheid'. Deze uitspraak valt totaal verkeerd bij Ferracci. "Gedeelde verantwoordelijkheid? Wij hebben de afgelopen jaren nooit problemen met supporters gehad, terwijl het er in de Ligue 2 best hard aan toe kan gaan. Maar clubs als Lyon en Marseille doen er goed aan om naar zichzelf te kijken en deze idioten aan te pakken. De politie doet ook te weinig. Aulas maakt het alleen maar erger met zijn uitspraken. Het is waanzin. Ik heb hem gezegd dat hij het Franse voetbal de afgrond in helpt als hij zo doorgaat."

Het is niet voor het eerst dit seizoen dat de ploeg van Peter Bosz in opspraak komt in Frankrijk. Eind november werd het duel met Olympique Marseille ook al gestaakt, nadat Dimitri Payet werd bekogeld met een flesje water. In september gingen supporters van RC Lens en Lille OSC al met elkaar op de vuist, terwijl het bij wedstrijden van OGC Nice, Angers en Girondins de Bordeaux dit seizoen ook uit de hand liep.