Antwerp-fans hoeven niet lang te twijfelen: Benson verkozen tot grote uitblinker

Antwerp-fans hoeven niet lang te twijfelen: Benson verkozen tot grote uitblinker

Royal Antwerp FC verzekerde zich opnieuw van de derde stek in de Jupiler Pro League door KAS Eupen af te houden (4-2). De Panda's probeerden de boel zo lang mogelijk gesloten te houden, maar in zulke situaties kan Manuel Benson altijd voor een meerwaarde zorgen. De linkspoot was de grote uitblinker op de Bosuil. Dat levert hem de trofee voor 'Man van de Match' op.

Benson scheert eigenlijk al een heel seizoen lang hoge toppen. De voorbije weken moest de winger vrede nemen met een rol als supersub, omdat Brian Priske meer heil zag in een tweespitsensysteem met Michael Frey en Ally Samatta. Tegen Eupen gooide de coach zijn spelwijze toch weer om: 4-3-3, met Michel-Ange Balikwisha en Benson op de vleugels. Vooral die laatste deed het voortreffelijk.

Voor de pauze was Benson al bepalend met een prachtige voorzet voor de openingsgoal van Samatta en een dito afwerking voor 2-0. Ook na de onderbreking bleef de dribbelaar dreigen met scherpe centers en gevaarlijke acties. Die glansprestatie is ook de thuisaanhang niet ontgaan. De supporters hebben hem dan ook tot 'Man van de Match' gebombardeerd.

Hoewel Benson in het verleden regelmatig de kritiek kreeg 'inefficiënt' te zijn, spreken zijn cijfers dit seizoen boekdelen. Halverwege december prijken in de JPL vijf doelpunten en drie assist achter zijn naam. De dartele aanvaller heeft duidelijk aan zijn statistieken gewerkt. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie