Standard heeft nog eitje te pellen met OHL: De heenmatch zit nog in ons hoofd

Standard heeft nog eitje te pellen met OHL: "De heenmatch zit nog in ons hoofd"

17-12-2021 16:31

Na enkele zware weken trakteerde Standard Luik zich vorig weekend op een opkikkertje. Op het veld van Royal Antwerp FC trokken De Rouches een bijzonder opgehitst duel alsnog naar zich toe (2-3). Daardoor vatten ze de komende match tegen OH Leuven met vertrouwen aan, al is Luka Elsner zich bewust van de kwaliteit bij de tegenstander.

Op 16 oktober vierde Elsner zijn debuut als trainer van Standard in een thuiswedstrijd tegen ... OHL. De Sloveen leek op weg naar een droomstart, maar in de diepe blessuretijd poetsten de bezoekers een 2-0-achterstand zowaar nog weg. Het zou tekenend zijn voor zijn wittebroodsweken, waarin Standard al te vaak naast de punten greep. Tot vorige zondag dus.

Dat vertrouwen wil Elsner koppelen aan revanchegevoelens. "De heenmatch zit nog in ons achterhoofd", verzekerde hij op zijn persbabbel. Hopelijk is het geheugen van zijn manschappen even sterk. De Leuvenaars vormen immers een verraderlijke opponent. "We hebben gezien tegen Club Brugge dat OHL in staat is om een enorme intensiteit op de mat te leggen."

Als Elsner zijn elftal nog één werkpuntje wil meegeven, is het op mentaal vlak. Zijn spelers moeten zich sneller herpakken na een tegenslag. Foutjes horen nu eenmaal bij het voetbal. "Dat mag niet te lang duren. We moeten vermijden dat onze kopjes gaan hangen", geeft Elsner zijn troepen mee. Eén voordeel heeft Standard alvast wel ten opzichte van OHL: midweeks kwam het niet in actie door een staking bij de politie.