Scheidsrechter voedt Ajax-vermoedens over Vida: 'Zit me nog steeds niet lekker'

Scheidsrechter voedt Ajax-vermoedens over Vida: 'Zit me nog steeds niet lekker'

17-12-2021 15:25
6

Mark Clattenburg heeft nog steeds een vervelend gevoel over Dinamo Zagreb tegen Olympique Lyon (1-7), de wedstrijd in 2011 die ervoor zorgde dat Ajax niet doorging in de Champions League. De Engelsman was destijds scheidsrechter van dienst in Kroatië.

Het moest destijds raar lopen wilde Ajax niet doorgaan naar de laatste zestien van het miljardenbal. Lyon kon alleen maar met hele grote cijfers van Zagreb winnen en hopen op een misstap van de Amsterdammers tegen Real Madrid. Beide scenario's kwamen uit: De Koninklijke won met 3-0 in de Arena en de Fransen boekten een monsterzege: 1-7.

Door de actie van Domagoj Vida, de 'Knipoog-Kroaat', spraken Ajax-fans er schande van en werd er over matchfixing gefluisterd. Dat begrijpt Clattenburg wel. "Deze wedstrijd zit me niet lekker en dat zal me ook nooit lekker gaan zitten", zegt hij in een pas uitgebracht boek over zijn leven.

Niet alleen de knipoog en de score deed de Engelsman vermoeden dat er iets niet in de haak was. Jerko Leko, een middenvelder van Dinamo, schudde hem de hand nadat Clattenburg hem een gele kaart had gegeven. "Dat was heel raar. De meeste spelers zijn woedend in zo'n situatie, zelfs als ze fout zitten." Uit onderzoek van de Franse overheid werd echter niets duidelijk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie