Zweedse mannen en vrouwen nu gelijkwaardig beloond, dit is wat ze verdienen

Zweedse mannen en vrouwen nu gelijkwaardig beloond, dit is wat ze verdienen

17-12-2021 14:26
12

De spelers van het Zweedse mannen- en vrouwenelftal krijgen voortaan evenveel betaald. In de vergoedingen zat voorheen een verschil, maar nu niet meer.

Mannen en vrouwen zijn qua financiën gelijkwaardig aan elkaar, bevestigt de nationale bond tegen de Zweedse krant Aftonbladet. De krant spreekt van een 'uniek akkoord'.

"De gesprekken waren goed en dat heeft geleid tot dit akkoord. Het vorige akkoord was ook gelijkwaardig en eerlijk, maar omdat de onderhandelingen door andere partijen zijn gedaan, was er nu ruimte om hier en daar veranderingen toe te passen", laat een woordvoerder weten.

Aftonbladet onthult de vergoedingen voor de Zweedse spelers. Een speler krijgt 6000 Zweedse kroon voor iedere keer dat hij/zij onderdeel uitmaakt van de nationale ploeg. Omgerekend is dat ongeveer 585 euro. Daarbovenop komt een vergoeding van 4000 Zweedse kroon (ongeveer 390 euro) voor iedere gewonnen thuiswedstrijd. Een gewonnen uitwedstrijd levert 8000 Zweedse kroon op (ongeveer 780 euro). Voorwaarde is wel dat het een officiële wedstrijd moet zijn. Een voorbeeld: als Zweden een WK-kwalificatiewedstrijd uit bij Nederland wint, krijgt een speler ruim 1370 euro. Verliest het, dan ontbreekt de winstpremie.

De Zweedse bond zal de bedragen spoedig publiceren via de officiële kanalen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie