Chelsea zonder Lukaku loopt averij op, Everton mag 'muur' Pickford bedanken

16-12-2021 22:39
2

Chelsea is op het eigen Stamford Bridge tegen duur puntenverlies aangelopen tegen Everton. Na ruim negentig minuten spelen stond er een 1-1 eindstand op het scorebord in Londen, waardoor de achterstand van The Blues op Manchester City en Liverpool groter wordt.

Chelsea nam in het eigen stadion snel het heft in handen en creëerde de nodige kansen, maar de scherpte voor het doel van de tegenstander ontbrak. De ploeg van manager Thomas Tuchel moest het doen zonder Romelu Lukaku, Timo Werner, Callum Hudson-Odoi en Ben Chilwell (die er vanwege een blessure sowieso al niet bij zou zijn) vanwege positieve coronatesten.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Chelsea viel aan, terwijl Everton rustig bleef wachten op een kansrijke counter. Halverwege het tweede bedrijf wist de thuisploeg eindelijk de voorsprong te pakken. Mason Mount tikte de bal achter Everton-keeper Jordan Pickford, die zijn ploeg daarvoor een aantal keer knap op de been wist te houden.

Chelsea kon niet lang genieten van de voorsprong. Jarrad Branthwaite maakte zijn eerste treffer voor The Toffees door een vrije trap van Anthony Gordon achter Edouard Mendy te tikken bij de tweede paal. Chelsea ging vervolgens op zoek naar de overwinning, werd een aantal keer zeer gevaarlijk, maar het lukte niet om Pickford nogmaals te verschalken.

Door het gelijkspel blijft Chelsea steken op 37 punten uit 17 wedstrijden. Daarmee bezet het de derde plaats met een achterstand van vier punten op koploper Manchester City.