Van Gaal tevreden met loting tegen België: Dat is fantastisch

Van Gaal tevreden met loting tegen België: "Dat is fantastisch"

16-12-2021 21:44

Louis van Gaal stopt na het WK van 2022 sowieso als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat heeft hij donderdagavond op een perspraatje na de Nations League-loting bekend gemaakt.

Mocht Oranje de poule met België, Polen en Wales overleven en tot de Final Four geraken, dan is Van Gaal er dus niet meer bij. In gesprek met De Telegraaf heeft hij laten weten dat het WK in Qatar zijn laatste kunstje wordt.

In de voorbereiding op die eindronde komt Oranje dus de Rode Duivels tegen. Van Gaal is content met die koppeling. "Dat we aan België zijn gekoppeld, vind ik fantastisch. Ik heb er zelf nog gespeeld. België heeft een kwalitatief goed team en ze spelen in een leuk systeem", zo wordt de bondscoach geciteerd door Voetbal International.

Van Gaal hoopt in de voorbereiding op het WK tegen meerdere toplanden te kunnen oefenen. Het liefst niet alleen tegen Europese tegenstanders. "Ik wil tegen verschillende voetbalculturen spelen. Een Zuid-Amerikaanse ploeg is heel anders dan de Duitse. We zijn ermee bezig, maar door corona is het lastig en de FIFA doet ook moeilijk", zo sluit de bondscoach af.