Uitblinker Benson helpt Antwerp aan knappe driepunter tegen Eupen

16-12-2021 20:34
10

Royal Antwerp FC heeft na een spannende slotfase de drie punten kunnen pakken tegen Eupen. Het leek de wedstrijd vlot te gaan winnen, maar kreeg het na een laat doelpunt van Eupen nog lastig. Het werd 4-2.

Na het verlies tegen Standard was men bij Antwerp op zoek naar eerherstel en begon het dus bijzonder aanvallend tegen Eupen. Voor veel gevaar zorgde dat niet. De bezoekers stonden achterin goed te verdedigen en hielden The Great Old van eigen doel.

Sterker nog, de betere (kleine) kansen waren voor Eupen, die via onder andere Jerome Deom doelman Jean Butez aan het werk konden zetten. Antwerp, dat het zonder Abdoulaye Seck en Jelle Bataille moest doen, was echter de eerste ploeg die kon vieren. Na alweer een goede voorzet van Manuel Benson kwam de bal tot bij Aly Samatta, die iets voor het half uur de bal voorbij de Eupen-doelman kopte.

Eupen kwam er niet meer uit en kreeg man in vorm Benson maar moeilijk onder controle. Net voor rust leek flankaanvaller de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg beslist te hebben door de 2-0 in doel te schieten. Leek, want enkele minuten later zorgde Keita er toch nog voor dat we een spannende tweede helft kregen na een schitterende pegel en de aansluitingstreffer.

Het bleek uiteindelijk nog het duel der wereldgoals te zijn. Keita scoorde met een geweldige streep in de eerste helft, Radja Nainggolan deed het hem na. In minuut 47 zorgde hij weer voor een Antwerps feestje met een fantastische trap.

Alles te herdoen voor Eupen, dat ook op zoek ging naar een tweede doelpunt. Makkelijk was dat niet. Het balbezit was wel voor de bezoekers, maar Butez werd amper nog aan het werk gezet. Voor The Great Old was het ook niet meer van moeten en wachtte het geduldig op wat ruimte en kreeg daardoor ook het deksel op de neus. Met nog iets minder dan een kwartier te gaan werd het werd spannend na een doelpunt van Prevljak en de 3-2 voor Eupen.

Het gaf de bezoekers moed en Eupen ging vol op zoek naar dat derde doelpunt. Butez hield Antwerp recht met enkele reddingen en het doelpunt viel niet voor Eupen. Wel voor Antwerp, dat via Birger Verstraete in de allerlaatste minuut de zege veilig kon stellen. 4-2.