Nations League: duel tegen Oranje, opnieuw Wales en Lewandowski

Nations League: duel tegen Oranje, opnieuw Wales en Lewandowski

16-12-2021 18:48 Laatste update: 19:04
47

De tegenstanders voor de Rode Duivels in de Nations League zijn bekend. Donderdagavond werd geloot voor het interlandtoernooi. Voor onze nationale ploeg wacht in de Nations League Nederland, Polen en Wales.

Het Belgisch elftal komt in de nieuwe Nations League-editie opnieuw uit in Divisie A. Bij de loting zat België in Pot 1, omdat het in de vorige cyclus van het toernooi de finales haalde.

Bij de loting kreeg de nationale ploeg Polen, Wales en ook Nederland als tegenstander. Het is de eerste keer in meer dan twintig jaar tijd dat we nog een competitief duel der lage landen krijgen. Bij Polen krijgen de Rode Duivels met Robert Lewandowski ook een serieuze tegenstander.

De Nations League wordt in juni en september van dit kalenderjaar afgewerkt. Als België aan kop eindigt in zijn groep, plaatst het zich voor de Final Four van de competitie. Als België zich in een later stadium niet weet te plaatsen voor het EK van 2024, kan de Nations League daarnaast een uitweg bieden. Het is alleen nog niet duidelijk op welke manier dat precies in zijn werk zal gaan: dat gaat de UEFA later bekend te maken.

Alle groepen in Divisie A van de Nations League:
Poule A1: Oostenrijk, Kroatië, Denemarken, Frankrijk
Poule A2: Tsjechië, Zwitserland, Portugal, Spanje
Poule A3: Hongarije, Engeland, Duitsland, Italië
Poule A4: Wales, Polen, Nederland, België

Belangrijke data in de Nations League
Wedstrijddag 1 en 2: 2 tot en met 8 juni 2022
Wedstrijddag 3 en 4: 8 tot en met 14 juni 2022
Wedstrijddag 5 en 6: 22 tot en met 27 september 2022
Loting finaleronde: nog niet bekend
Halve finales: 14 en 15 juni 2023
Finale en troostfinale: 18 juni 2023