'Juventus is concreet en meldt zich spoedig bij Ajax na ontmoeting met Raiola'

'Juventus is concreet en meldt zich spoedig bij Ajax na ontmoeting met Raiola'

16-12-2021 16:46

Juventus wil in januari of anders komende zomer werk maken van een transfer van Ryan Gravenberch. De Italiaanse topclub zoekt versterking voor het middenveld en de negentienjarige Ajacied is de belangrijkste kandidaat, meldt La Gazzetta dello Sport.

Juventus wil profiteren van de warme relatie met zaakwaarnemer Mino Raiola, die onlangs in Turijn een ontmoeting had met vicevoorzitter Pavel Nedved. De roze sportkrant noemt Gravenberch vanwege zijn postuur en motoriek de 'erfgenaam' van Paul Pogba, die nog altijd geliefd is, maar nu niet meer in beeld is. In plaats daarvan richt Juve de pijlen op de Oranje-international.

De 36-voudig Italiaans kampioen zou het liefst al in de komende weken zakendoen met Ajax, om eventuele concurrentie voor te zijn. Gravenberch moet dan deze winter of in de zomer de overstap maken. Hij is al enige tijd in gesprek met de Amsterdammers over een nieuw contract, maar een akkoord werd nog niet bereikt. Momenteel ligt hij tot medio 2023 vast, waardoor Ajax spoedig moet beslissen over zijn toekomst om nog een flinke transfersom over te houden.

Juventus ziet Gravenberch als een directe versterking, aangezien Aaron Ramsey, Adrien Rabiot en Arthur niet helemaal aan de verwachtingen voldoen. De Nederlander kan een duo gaan vormen met Italiaans international Manuel Locatelli. Mocht Gravenberch toch te duur zijn, dan geldt Denis Zakaria als alternatief.