Ngonge blikt terug op vertrek bij Club Brugge, Clement bleek niet overtuigd

Ngonge blikt terug op vertrek bij Club Brugge, Clement bleek niet overtuigd

17-12-2021 20:45


Club Brugge probeert steeds vaker in te zetten op de eigen jeugd, maar ziet met Cyril Ngonge een jonkie uitblinken bij een andere ploeg. De flankaanvaller mocht nochtans blijven van het bestuur, al dacht de technische staf daar anders over.

Na zijn debuut onder Ivan Leko kwam Ngonge amper nog aan bod. Hij wilde dan ook graag vertrekken bij Blauw-Zwart in de zoektocht naar speelminuten. "Ik wilde inderdaad weg, maar Vincent Mannaert kon mij met enkele argumenten overtuigen om te blijven", klinkt het bij Sport/Voetbalmagazine.

De verandering van coach zou voor Ngonge meer speeltijd moeten bieden, maar onder Philippe Clement liep het toch anders. "Ik zou op mijn beste positie de nummer twee zijn na Krepin Diatta. Na het trainingskamp was de teneur helemaal anders: Clement raadde mij aan om ergens op uitleenbeurt te gaan spelen", onthult de flankaanvaller.

Ngonge trok naar Jong PSV, waar hij een uitblinker was, maar niet definitief werd aangetrokken. Inmiddels speelt Ngonge voor FC Groningen, waar hij goed was voor zeven doelpunten in vijftien competitiewedstrijden.