Staan volgende talenten op bij Anderlecht? Drie kanshebbers op speelminuten

Staan volgende talenten op bij Anderlecht? Drie kanshebbers op speelminuten

17-12-2021 21:30
4

RSC Anderlecht heeft flink wat jonge talenten in de selectie die moeten vechten voor speelminuten. Vincent Kompany gebruikt steeds minder jeugd in zijn ploeg, maar volgens Hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans kunnen enkele talenten wel hopen op speelminuten.

Zo gelooft Kindermans dat Kristian Arnstad, die al debuteerde, toch dicht bij meer speelminuten staat. "Als we zien hoe hij presteert bij de U21, dan zie je bij Arnstad dat hij niet meer ver van het eerste elftal staat", klinkt het in de podcast Back 2 Glory.

Al geeft Kindermans ook aan dat jonkies die kansen niet zomaar gaan krijgen. "Dit jaar heeft Anderlecht zich echter versterkt met de nodige ervaring en de jongeren moeten geduldig blijven", geeft hij aan.

Volgens Kindermans is Arnstad ook niet de enige die mag hopen op minuten. "Ook jongens als Stroeykens, Mehssatou en anderen die klaar zijn voor meer. Het seizoen is nog lang en als Vincent ze bij de wedstrijdselectie haalt, moeten ze die kans met beide handen proberen te grijpen", aldus Kindermans.

Stroeykens kreeg enkele weken geleden nog enkele minuten, maar moet afrekenen met de concurrentie van onder andere Benito Raman, Joshua Zirkzee en Christian Kouamé. Op de plek van Arnstad spelen op dit moment onder andere Josh Cullen, Kristoffer Olsson en Majeed Ashimeru terwijl op rechts Killian Sardella en Amir Murillo voor zich heeft.