OFFICIEEL: Geen partij voor Tielemans en Leicester City na corona-uitbraak

OFFICIEEL: Geen partij voor Tielemans en Leicester City na corona-uitbraak

16-12-2021 14:00 Laatste update: 14:32

De Premier League-wedstrijd tussen Leicester City en Tottenham Hotspur wordt alsnog uitgesteld. Dat melden Britse media, waaronder The Athletic. Beide Engelse topclubs hebben te maken met een corona-uitbraak.

Tottenham moest al een streep zetten door het Conference League-duel met Stade Rennes en de competitiewedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. De Londenaren drongen er ook op aan om het treffen met Leicester uit te stellen, maar dat was aanvankelijk aan dovemans oren gericht. Nu naast Spurs ook The Foxes met de nodige coronabesmettingen kampen, is het duel zeven uur voor de aftrap alsnog afgeblazen, weet The Athletic.

"Wij moeten negen spelers missen door Covid en andere medische kwesties. We hebben bekeken of we het duel met Spurs konden uitstellen, maar dat bleek helaas niet mogelijk. Dat is teleurstellend", liet Leicester-manager Brendan Rodgers woensdag nog weten. Ook Conte ging al in op de problemen voor Spurs en riep op tot begrip.

De Premier League moest de afgelopen dagen al meerdere wedstrijden van het programma schrappen. Brentford-manager Thomas Frank riep donderdag op om alle wedstrijden van komend weekeinde uit te stellen, nadat zijn ploeg dinsdag al niet in actie hoefde te komen tegen Manchester United.

Update: Leicester en Tottenham hebben inmiddels bevestigd dat de wedstrijd niet doorgaat. The Foxes laten weten dat er te weinig spelers beschikbaar zijn vanwege de vele coronabesmettingen. De club moet het trainingscomplex de komende twee dagen sluiten. Een nieuwe datum is nog niet bekend.