Vijftigtal richting de rechtbank? ‘Onderzoek Veljkovic gaat losbarsten’

Vijftigtal richting de rechtbank? ‘Onderzoek Veljkovic gaat losbarsten’

16-12-2021 08:28
13

De publieke uitlatingen van Dejan Veljkovic zorgt voor een aardverschuiving, dat meldt Het Nieuwsblad. Rond het nieuwe jaar zullen een vijftigtal bestuurders, coaches en makelaars voor het strafrecht worden gesleept.

Operatie Propere Handen lijkt zo uit te barsten. Drie jaar nadat alles aan het licht kwam is het bijna tijd om ex-clubbestuurders van KRC Genk, Anderlecht, Club Brugge, Lokeren, KV Mechelen, Oud-Heverlee Leuven, Waasland-Beveren, Standard én de Koninklijke Belgische Voetbalbond voor het gerecht te slepen. Ook Mogi Bayat blijft niet buiten schot.

De veelbesproken makelaar blijft één van de spilfiguren van Operatie Propere Handen. Het federaal parket legt naar verluidt de laatste hand aan de eindvordering en het document waarin alle figuren die strafbare feiten hebben gepleegd staan. Een bom onder het Belgische voetbal lijkt weer te gaan ontploffen.

De eindvordering zou bijna aan het strafdossier van Propere Handen worden toegevoegd. Dan zullen de uitlatingen van Veljkovic waarheid moeten blijken en de raadkamer moet beoordelen of er voldoende bezwaren is tegen de beschuldigden. Er wordt gesproken van zo’n vijftigtal trainers, makelaars, bestuursleden en aanverwanten.