Club Brugge kent weinig moeite met Oud-Heverlee Leuven en pakt 12 op 12

15-12-2021 22:52 Laatste update: 22:54
85

Club Brugge heeft ook tegen Oud-Heverlee Leuven de drie punten weten te pakken. Klasseflitsen van Charles De Ketelaere en Noa Lang waren genoeg om Blauw-Zwart aan een overtuigende 1-4 zege te helpen.

Club Brugge kon na de 9 op 9 in de competitie toch met enig vertrouwen afzakken naar een goed gevulde Den Dreef. Het ging op op zoek naar een nieuwe driepunter en dat zorgde ook voor een leuk begin van de partij. OHL zette Simon Mignolet eerst aan het werk, maar ook Club Brugge kreeg via Hans Vanaken een goede kans.

Voor beide verdedigingen was het tijdens de wedstrijd meermaals bibberen en beven en kregen we een leuk wedstrijdbegin. Club Brugge kreeg het ook steeds moeilijkr en kreeg OHL maar niet onder controle. De Leuvenaren creëerden ook enkele kansen en maakten aanspraak op het openingsdoelpunt.

Dat doelpunt kregen we echter bij Club Brugge te zien. Een klasseflits van Noa Lang legde het thuispubliek het zwijgen op en Blauw-Zwart op een 0-1 voorsprong. Dat was even later bijna 0-2, maar de kopbal van Jack Hendry belandde op de kruising.

Leuven gaf zich niet gewonnen, maar kreeg Mignolet niet meer aan het werk. Aan de overzijde had Lang de 0-2 nog aan de voet, maar belandde hij met de knie op doelman Runarsson, die geblesseerd uitviel. Einde wedstrijd voor de doelman en ook einde van de eerste helft na een minutenlange blessurebehandeling.

Ook de tweede helft begon met de beste kansen voor Club Brugge, dat stilaan toch een tweede doelpunt verdiende. Een doelpunt kwam er echter niet, maar Blauw-Zwart bleef de partij wel controleren. De thuisploeg kwam amper nog tot bij Mignolet.

In de tweede helft was het uiteindelijk Charles De Ketelaere die met een klasseflits Blauw-Zwart aan de dubbele voorsprong hielp. Wedstrijd gespeeld en de drie punten waren binnen voor Club Brugge, zeker na de 0-3 van Ruud Vormer.

Uiteindelijk scoorde De Ketelaere nog een tweede en maakte hij er 0-4 van. OHL wist in het slot via Mathieu Maertens nog voor een eerredder te zorgen: 1-4.