'Barça en Raiola in gesprek: nee tegen Pogba, ja voor Haaland, Mazraoui en Simons'

'Barça en Raiola in gesprek: nee tegen Pogba, ja voor Haaland, Mazraoui en Simons'

15-12-2021 19:30
1

FC Barcelona heeft geen interesse in Paul Pogba, die een aflopend contract heeft bij Manchester United. Xavi is tegen de komst van de 28-jarige middenvelder, meldt Diario SPORT.

Volgens de sportkrant is de Barça-trainer van mening dat Pogba niet bij zijn manier van spelen past. Zaakwaarnemer Mino Raiola bracht de Franse international ter sprake tijdens zijn ontmoeting met voorzitter Joan Laporta in Turijn. Waar de optie Pogba meteen werd afgeschoten, zien de Catalanen Ajax-back Noussair Mazraoui, Paris Saint-Germain-middenvelder Xavi Simons en vooral Erling Haaland nog wel als opties.

Net als Pogba zijn Mazraoui en Simons komende zomer transfervrij. Zij zijn gezien hun leeftijd, salaris en toekomstige marktwaarde echter veel aantrekkelijker voor Barça. Haaland kan na dit seizoen voor 75 miljoen euro vertrekken bij Borussia Dortmund, maar de totale operatie kost vermoedelijk zo'n 150 miljoen. Laporta heeft echter een goede relatie met Raiola en probeert dat bedrag naar beneden te krijgen. De preses ziet Haaland als het ontbrekende puzzelstukje en wil hem dolgraag naar Camp Nou halen.

Barcelona kan zich de komst van de Noorse topspits momenteel niet veroorloven, maar de Primera División-grootmacht hoopt investeerders te strikken. Daarnaast kunnen uitgaande transfers voor kapitaal zorgen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie