'Barça ziet veelbesproken Gunner als mogelijke vervanger voor Aguero'

'Barça ziet veelbesproken Gunner als mogelijke vervanger voor Aguero'

15-12-2021 17:30
1

Pierre-Emerick Aubameyang staat in de belangstelling van FC Barcelona. Dat melden zowel Spaanse als Engelse media. De aanvaller van Arsenal, die deze week nog zijn aanvoerdersband van The Gunners in moest leveren, is een buitenkansje voor de Catalanen.

Volgens Diario SPORT en The Independent staat de Gabonees op het lijstje van trainer Xavi, die graag een extra spits aan de selectie toe zou willen voegen. Sergio Agüero maakte woensdag namelijk bekend dat hij moet stoppen met voetballen en Aubameyang zou de leegte die de Argentijn achterlaat op kunnen vullen.

De rappe aanvaller zelf heeft wel oren naar een transfer naar Camp Nou, dat twee jaar geleden ook al serieus was voor Aubameyang. Nu lijkt de kans groter te zijn dat een deal rondkomt, aangezien de Gabonees zich onmogelijk heeft gemaakt bij Arsenal. Hij brak de coronaregels van The Gunners en verloor zijn aanvoerdersband.

Dat zou voor de Engelsen een reden kunnen zijn om aan een deal mee te werken, ondanks dat Auba nog tot medio 2023 vastligt in het Emirates Stadium. Alleen als Arsenal een goedkope prijs voor zijn spits vraagt, kan het noodlijdende Barcelona zaken doen. Ondertussen ligt Juventus op de loer.