'Spurs mag match tegen Tielemans en co niet verplaatsen, maar geeft niet op'

'Spurs mag match tegen Tielemans en co niet verplaatsen, maar geeft niet op'

15-12-2021 16:30 Laatste update: 19:18
6

Tottenham Hotspur heeft de hoop op doorgaan in de Conference League nog niet opgegeven. Spurs doen er alles aan om een inhaaldatum te vinden voor de match tegen Stade Rennais. De Premier League weigerde woensdag alvast om het duel tegen Leicester City te verplaatsen. 

Als de wedstrijd tegen de Fransen in een reglementaire 3-0 nederlaag wordt omgezet, gaat Vitesse en niet Spurs door in de Conference League. De UEFA heeft daar echter nog geen beslissing over genomen en dus ruikt de club uit Noord-Londen nog kansen. Volgens football.london en The Evening Standard probeerden ze de competitiewedstrijd tegen Leicester City te verplaatsen, om op die dag tegen Rennes te kunnen spelen.

De Premier League ging echter niet in die suggestie mee, waarschijnlijk omdat Spurs al niet in actie kwam tegen Brighton en Burnley en er dan wel heel veel ingehaald moet worden. Toch is het bijzonder, aangezien Leicester City ook wilde dat er niet gespeeld zou worden. De club van Youri Tielemans en Timothy Castagne heeft net als Spurs te kampen met de nodige coronagevallen. 

Ze zouden zelfs hebben voorgesteld om in Frankrijk te gaan voetballen, zodat het voor Rennes beter te behappen zou zijn. Vitesse is dus nog steeds niet zeker van een plekje in de volgende ronde van de Conference League en zal moeten hopen dat de UEFA snel besluit om het resultaat van die wedstrijd in een 0-3 nederlaag voor de Engelsen om te zetten.