Van Peteghem: Er loopt onderzoek naar 18 profclubs voor belastingsfraude

Van Peteghem: "Er loopt onderzoek naar 18 profclubs voor belastingsfraude"

15-12-2021 16:15 Laatste update: 16:22
16

De Pano-reportage met Dejan Veljkovic die dinsdag verscheen deed in België opnieuw veel stof opwaaien over fraudezaken in het Belgische voetbal. Er zou nu een onderzoek lopen naar 18 Belgische profclubs inzake belastingsfraude, zo zei vicepremier Vincent Van Peteghem.

Van Peteghem is bevoegd voor fraudebestrijding en moest dus actie ondernemen na de Pano-reportage waarin makelaar Veljkovic openlijk sprak over fraude bij clubs, bestuursleden, trainers en scheidsrechters, zo schreeft VRT NWS

"De bijzondere belastingsinspectie is een belangrijke partner is het onderzoek naar "Operatie Zero" of wel de zaak propere handen. "Zo loopt er momenteel tegen 18 profclubs een fiscaal onderzoek, maar meer kan ik daarover niet zeggen", aldus Van Peteghem.

Van Peteghem wil, net als enkele andere politici, dat er een hervorming komt omtrent de verdedling van het geld dat clubs krijgen. "Van de belastingvoordelen die clubs krijgen, gaat nu een groot deel naar hoge lonen van topspelers. De bedoeling is dat dit belastingvoordeel vooral wordt ingezet voor jeugd en infrastructuur", aldus Van Peteghem.