Als de spelers niet akkoord zijn, mogen ze dat zeggen, maar ik blijf de baas

"Als de spelers niet akkoord zijn, mogen ze dat zeggen, maar ik blijf de baas"

15-12-2021 16:00
3

Bernd Storck werd aangewezen om als vervanger van John van den Brom het tei te keren bij KRC Genk, maar met twee nederlagen in twee wedstrijden lukte dat nog niet. Donderdag spelen de Limburgers thuis tegen Sporting Charleroi waar Storck zijn eerste punt(en) kan pakken met Genk.

Na haar laatste overwinning (11 november in Leuven) haalde Genk in zeven wedstrijden slechts twee punten. Met een 0-1 nederlaag tegen Rapid Wien en een 1-0 nederlaag in Gent, kan het derde keer goede keer zijn voor Bernd Storck. "Succes volgt als ik het team helemaal naar mijn hand heb gezet", zo citeerde Het Laatste Nieuws de coach van KRC Genk.

Dat er iets moest veranderen bij Genk leek wel duidelijk na de tegenvallende resultaten. Storck gaf aan al heel wat veranderd te hebben bij zijn nieuwe club, zowel op als naast het veld. "Ik wil graag zo snel mogelijk een structuur op poten zetten waarin we optimaal kunnen functioneren." Storck weet dat dat een aanpassing is voor de spelers, maar hij doet alles vanuit het oogpunt om de spelers te maken, zo schreef HLN. "Als de spelers ergens niet mee akkoord gaan, dan mogen ze mij daarover aanspreken", zei Storck, "Ik ben een teamplayer maar ik blijf natuurlijk wel de baas."

Met de komst van Sporting Charleroi staat Genk donderdag tegenover de huidige nummer zes in de competitie. Met een overwinning zouden de Carolo's naar plaats vier springen, over Royal Antwerp FC. Genk staat na 18 wedstrijden op plaats 11 met 22 punten. Een overwinning lijkt nodig om de concurrentie niet te veel te laten uitlopen met het zich op de play-off-tickets.