Sowah heeft nog bondgenoten bij Club Brugge: Gaan er nog 'een goeie' aan hebben

Sowah heeft nog bondgenoten bij Club Brugge: "Gaan er nog 'een goeie' aan hebben"

15-12-2021 21:15
8

Club Brugge haalde afgelopen zomer Kamal Sowah met grote verwachtingen in huis en betaalde maar liefst negen miljoen euro voor de Ghanees. Een doorbraak kwam er nog niet, maar bij Club Brugge geeft men de hoop niet op.

Raymond Mommens, die sinds 2011 aan de slag is als scout bij Club Brugge, gelooft nog steeds dat Sowah zal doorbreken bij Blauw-Zwart. Toch is het opvallend dat de Ghanees het zo moeilijk heeft bij de Bruggelingen. "Evident is het allemaal niet", begint Mommens bij Het Laatste Nieuws.

"Meestal komt een recordtransfer in een grotere club terecht, waar de verwachtingen héél hoog zijn. Dat prijskaartje hangt hoe dan ook op je rug, je moet mentaal sterk zijn om ermee om te gaan", klinkt het.

Sowah heeft het echter moeilijk, maar Mommens blijft geloven in de middenvelder. "Die jongen kan onmogelijk zijn kwaliteiten verloren zijn. Dat daar niets meer van overblijft? Ik ben ervan overtuigd dat, eens hij het vertrouwen heeft teruggevonden, Club Brugge daar nog een 'hele goeie' aan zal hebben", besluit hij.

De 21-jarige Sowah speelde tot dusver veertien partijen voor Club Brugge. Daarin kon hij nog geen enkele keer scoren en was hij goed voor slechts één assist.