Pro League reageert na uitspraken Veljkovic en legt nadruk op eerdere maatregelen

Pro League reageert na uitspraken Veljkovic en legt nadruk op eerdere maatregelen

Na de uitspraken van (ex-makelaar) Dejan Veljkovic ligt ook de Pro League opnieuw onder vuur. Het voetbalorgaan heeft een dag na de reportage van PANO ook gereageerd.

'De Pro League zal niet op individuele cases in gaan, maar herhaalt dat zij elke daad en elk initiatief die de integriteit van het voetbal in gevaar brengen, ten stelligste afkeurt', begon men in de reactie op de officiële website.

'De verklaringen van Dejan Velkovic zijn elementen uit een gerechtelijk onderzoek. De Pro League herhaalt zijn oproep aan het gerecht om zo snel als mogelijk duidelijkheid te brengen voor alle betrokken partijen en voor het voetbal in zijn geheel', aldus het voetbalorgaan.

Maatregelen
Daarnaast gaf de Pro League al aan dat het heel wat maatregelen heeft genomen om zulke voorvallen in de toekomst niet meer te zien. 'Het is één van de belangrijkste opdrachten van de Pro League om blijvend in te zetten op initiatieven die good governance in onze sport verzekeren en verbeteren.'

Zo werd in 2018 een panel met experten opgericht om een makelaarsreglement uit te werken. Een jaar later, in 2019, kwam er een nieuwe organisatie voor de scheidsrechters en werd het reglement rond spelersmakelaars ook goedgekeurd door de Belgische Mededingingssautoriteit.

Ook kwamen er wijzigingen in het bondsreglement inzake wedstrijdvervalsing en werd er onder andere een samenwerking gesloten tussen de Pro League en de Kansspelcommissie. De nieuwste verandering gebeurde dit jaar nog, in juli. De Pro League paste de antiwitwaswetgeving toe voor Belgische clubs en is daarmee het eerste, en enige, Europese land dat dat doet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie