Schrijvers (OHL) laat zich uit over Club Brugge en Vormer: Hoop dat hij speelt

Schrijvers (OHL) laat zich uit over Club Brugge en Vormer: "Hoop dat hij speelt"

15-12-2021 13:16
5

Siebe Schrijvers onderging een ware metamorfose: van aanvaller naar defensieve middenvelder van Oud-Heverlee Leuven. Je ziet er niet veel rondlopen, defensieve middenvelders van het type Schrijvers. Vanavond neemt Schrijvers het op tegen ex-club Club Brugge.

In een interview met Het Nieuwsblad geeft de middenvelder van Oud-Heverlee Leuven een inkijk op de evolutie die hij ondertussen al onderging. Hij vertelt hoe hij beelden van Luka Modric is beginnen kijken om bij te leren over de positie. Er werd hem onder andere gevraagd of hij de switch niet ziet als belediging voor zijn aanvallende kwaliteiten. Hij lijkt het niet zo te zien.

Geen belediging
Siebe Schrijvers lijkt aan te geven dat de position switch op een gepast moment is gekomen. De verandering kwam er niet zomaar en de timing leek te kloppen. “Ach ja, ik kwam uit een moeilijke periode”, vertelt schrijvers. Hij had een bevond zich in een moeilijke periode van zijn carrière. “Een week voor de competitiestart kreeg ik corona en ik had nadien nog last van mijn longen. Het was goed dat ik toen kon herbronnen. Dus neen, ik zie het niet als een belediging,” voegt hij er nog aan toe. 

Beste seizoen
Schrijvers hoopt echter wel dat hij steeds iemand naast hem heeft staan die zich puur focust op het defensieve. Hij vertelt verder nog over zijn tijd bij Club Brugge en hoe hij erin gelooft dat de positie die hij toen bezette, eigenlijk het best past bij zijn speelstijl. “Ik er wel van overtuigd dat de beste Siebe hoger speelt. Mijn beste seizoen was onder Ivan Leko bij Club, toen ik in die 3-5-2 als een negen-en-een-half rond Wesley mocht zwerven en twaalf keer scoorde.” Vanavond tegen Club Brugge zal Schrijvers dan ook het type speler moeten afblokken dat hij vroeger was in het elftal van Blauw-Zwart.

Geweldige speler
Naar aanloop van de match tegen Club Brugge van vanavond zijn er blijkbaar al een aantal berichtjes over en weer gestuurd tussen Ruud Vormer en Schrijvers. Hij hoopt dan ook dat hij tegen zijn oude ploegmakker mag spelen vanavond. “ik hoop enorm dat Vormer speelt, want dan sta ik ook tegenover hem. Daar hebben we al wat berichtjes over gestuurd, dat we er dan vol zullen invliegen.” Schrijvers had verder nog een aantal lovende woorden over voor Vormer: “Het loopt nu wat moeilijker voor Ruud, maar hij blijft een geweldige speler. Het heeft ook te maken met het feit dat Mats Rits zo gegroeid is.”