JPL-clubs hopen: 'Grote onzekerheid over doorgaan van Afrika Cup'

JPL-clubs hopen: 'Grote onzekerheid over doorgaan van Afrika Cup'

15-12-2021 12:45 Laatste update: 13:06
3

Het is allerminst zeker of de Afrika Cup begin 2022 doorgang kan vinden. De opmars van de omikron-variant zorgt voor twijfels bij de Afrikaanse voetbalbond CAF, de landen die deelnemen en de clubs die spelers moeten afstaan.

De CAF overweegt de opties en zou, zo schrijft RMC Sport, spoedig tot annulering van het toernooi kunnen besluiten. Dat is een mogelijkheid die door bondscoaches al vaker werd geopperd. Zij zagen de opmars van de omikron-variant als een groot gevaar voor hun eigen gezondheid en die van hun spelers.

Daarnaast zijn bepaalde clubs, met name in de Premier League, zeer ontevreden. Zij willen hun spelers het liefst houden en niet afstaan, aangezien deelname aan de Afrika Cup zou betekenen dat ze na terugkomst ook nog in quarantaine moeten. Het lijkt er dus op dat Algerije, dat de laatste editie in 2019 won, langer titelhouder zal blijven.

Een annulering van de Afrika Cup zou voor bijvoorbeeld KRC Genk niet ongunstig zijn. De Limburgers zouden onder meer Paul Onuachu moeten afstaan. Bij verschillende Belgische clubs hopen ze waarschijnlijk dat de Afrikaanse internationals niet moeten afreizen.