De wetten van de big business: Iedereen die geld verdient, wil nog extra geld

De wetten van de big business: "Iedereen die geld verdient, wil nog extra geld"

15-12-2021 11:44
5

De Pano-reportage rond Dejan Veljkovic heeft het Belgische voetbal opnieuw enkele rake klappen verkocht. Clubs als RSC Anderlecht, Club Brugge, KV Mechelen, wijlen Sporting Lokeren, KRC Genk ... en trainers als Georges Leekens en Peter Maes worden er in een bijzonder slecht daglicht geplaatst. Eén rode draad: de onverzadigbare drang naar geld.

Naar eigen zeggen walgt Veljkovic stilaan ook zelf van de vele geldwolven in het voetbal. Het sportieve primeert niet langer, luidt zijn harde conclusie. "Iedereen wil geld verdienen in voetbal. En iedereen die geld verdient, wil nog extra geld verdienen. En dan nog en nog en nog", vat Veljkovic de gang van zaken erg simplistisch samen bij De Standaard.

"Ik ben het gewoon moe. Ik wil het voortaan eerlijk doen", beweert hij zelf veranderd te zijn. Of dat zo is, zal de toekomst moeten uitwijzen. Veljkovic heeft alvast een nieuwe makelaarslicentie aangevraagd om weer aan de slag te kunnen gaan. Als hij zelf het goede voorbeeld zou beginnen geven, betekent dat volgens hem niet noodzakelijk dat de voetbalwereld snel zal verbeteren. "Dat betwijfel ik. U denkt toch niet dat het in het buitenland beter is?", besluit hij met een retorische vraag.