Onana: 'Ik ben de verliezer, ze ontnamen mij het voetbal en besmeurden mijn imago'

Onana: 'Ik ben de verliezer, ze ontnamen mij het voetbal en besmeurden mijn imago'

Andre Onana ziet zichzelf als de grootste verliezer na zijn dopingschorsing van negen maanden. De 25-jarige doelman is opgelucht dat hij weer in actie mag komen voor Ajax en Kameroen.

"Het waren hele zware maanden, maar wat je niet doodt, maakt je sterker. Het was moeilijk om de mensen om me heen uit te leggen dat ik, die nooit gedronken of gerookt heb, ervan werd beschuldigd een drugsverslaafde te zijn. Voetbal is wreed", laat Onana weten aan Diario SPORT.

De sluitpost blikt terug op het moment waar het misging. "De dag na de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo in Italië had ik hoofdpijn. Ik nam een pil die werd aanbevolen door de teamdokter, maar mijn vrouw was net bevallen en had problemen met het vasthouden van vocht. De arts schreef haar daarom een pil voor, die er precies hetzelfde uitziet en dezelfde verpakking en kleur heeft. En we bewaarden ze op dezelfde plek."

"De volgende dag was er een dopingcontrole en daarna kreeg ik te horen dat ik positief had getest", vervolgt Onana. "Ik geloofde het niet, ik had al wel vijftien tests gedaan. Ik had positief getest op Lasimac (ook bekend als Furosemide, red.), een vochtretentiepil. Zie ik er zwanger uit?, zei ik lachend, want ik kon het niet geloven. Dat de UEFA erkende dat het een ongelukkige vergissing was, maakte het extra moeilijk. Deze pil, van 40 milligram, verbetert je prestaties niet."

Onana moest negen maanden toekijken. "In eerste instantie was de sanctie twee jaar, maar ze zagen zelf in hoe belachelijk dat was. Toch ben ik de verliezer, want ze ontnamen mij het voetbal en mijn reputatie is besmeurd." Van opgeven wilde hij echter niet weten. "Ik wil op het veld de monden snoeren van iedereen die mij Judas noemde."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie