Ngonge over keuze Club Brugge: “Ik voelde me niet 100% welkom bij Anderlecht”

Ngonge over keuze Club Brugge: “Ik voelde me niet 100% welkom bij Anderlecht”

15-12-2021 08:44
1

Cyriel Ngonge speelde in de jeugd van RSC Anderlecht, maar maakte vervolgens de overstap naar rivaal Club Brugge. Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat de aanvaller zich uit over zijn keuze.

Ngonge had nood aan een nieuwe uitdaging. “Ik had een nieuwe challenge nodig, want ik voelde mij niet meer honderd procent welkom bij Anderlecht. Maar het was een van de moeilijkste keuzes die ik heb moeten maken in mijn leven. Ik liet mijn familie en vrienden achter, ik moest wennen aan een nieuwe schoolomgeving, ik moest tijdens de week op internaat blijven... De taal was het grootste struikelblok.”

Het was geen gemakkelijke periode voor Ngonge. “In Brussel volgde ik ASO, maar van de ene dag op de andere moest ik biologie en wiskunde volgen in het Nederlands. Ik begreep niets van wat er gezegd werd en ik verstoorde de lessen. Ik deed mij voor als een stoere gast. Mijn gedrag was niet oké en dat zette zich door bij Club Brugge. Ik was twee jaar mezelf niet meer omdat ik bij niemand terechtkon om over mijn problemen te praten. Ik kropte dus alles op en gooide er een pantser over heen.”