Veljkovic doet ook boekje open over Van Holsbeeck (ex-Anderlecht) en Delferière

Veljkovic doet ook boekje open over Van Holsbeeck (ex-Anderlecht) en Delferière

15-12-2021 08:13 Laatste update: 08:13
49

De uitzending van Pano met Dejan Veljkovic doet weer heel wat stof opwaaien. De spijtoptant deed zijn verhaal en sprak onder meer over Herman Van Holsbeeck (ex-Anderlecht) en voormalige scheidsrechter Sébastien Delferière.

Delferière was een vriend van Veljkovic. “Séba leerde een vriend van mij kennen op het WK voor U17-jarigen in Servië. Daar was hij twee weken lang samen met hem. We zijn zo vrienden geworden, daar was op zich niets verkeerd mee.”

Van Holsbeeck vroeg Veljkovic om een gunst. “Op een dag riep Herman Van Holsbeek mij bij zich. ‘Dejan, de titel is voor mij heel belangrijk (in 2017, red.).’ Hij wist dat ik een goeie vriend was van Delferière. ‘Ik durf de anderen niet te bellen, kan jij mij een plezier doen? Kan je vragen dat hij ons beschermt in Brugge?’”

“Als Anderlecht die match zou verliezen, dan was het kampioenschap weg. Ik zei: ‘Oké, ik zal hem bellen.’ We zijn op restaurant geweest. Een beetje eten, drinken, babbelen. ‘Séba, ik wil je iets vragen, maar ik durf niet. Ik ben bij Herman geweest en het is belangrijk dat ze kampioen worden”, citeert Het Laatste Nieuws.

De voormalige ref bevestigde. “Kun jij hen beschermen?’ Hij pakte mijn arm: ‘Dat is geen probleem. Anderlecht zal niet verliezen, ik zal correct fluiten.’ Hij was niet verontwaardigd en zei dat ik me geen zorgen moest maken. Anderlecht werd kampioen, en Hanni heeft een groot contract gekregen.”