Nederlandse regering onverbiddelijk, Feyenoord - Ajax zonder publiek

Nederlandse regering onverbiddelijk, Feyenoord - Ajax zonder publiek

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax moet zondag definitief zonder publiek worden gespeeld. Het Nederlandse kabinet verlengt de huidige coronamaatregelen tot en met 14 januari, zo maakte Nederlands premier Mark Rutte dinsdagavond bekend op een persconferentie.

De maatregelen golden aanvankelijk tot 18 december, waardoor de Rotterdammers stiekem nog hoopten op een volle Kuip tegen de aartsrivaal. Daar kan nu definitief een streep door. Het kabinet maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant van het coronavirus en houdt vast aan de maatregelen. Daardoor zijn fans ook tijdens de laatste twee speelrondes voor de winterstop niet welkom in de Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-stadions. In Nederland worden de competities op 14 januari hervat, waardoor dan mogelijk weer publiek welkom is. 

De stadions zijn sinds 12 november gesloten. De KNVB en de clubs spraken al meermaals hun onvrede uit over de maatregelen, die ook het amateurvoetbal treffen. Amateurteams mogen ook de komende drie weken niet na 17.00 uur trainen of spelen. De bond besloot eerder al de A-categorie tot de winterstop stil te leggen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie