Gent laat zich horen: ''Duidelijk dat club deze incidenten betreurt & veroordeeld'

Gent laat zich horen: ''Duidelijk dat club deze incidenten betreurt & veroordeeld'

14-12-2021 18:20
2

Tijdens KSC Lokeren-Temse - KVV Zelzate waren er ongeregeldheden op Daknam. Dat kwam mede door enkele 'supporters' van KAA Gent. De Buffalo's hebben nu via een officieel statement laten weten het gedrag van de 'supporters' niet te dulden.

Op Daknam waren er onder meer rookbommen en Bengaals vuurwerk te zien. Mannen met Blauw-Witte mutsen en Buffalo gezangen maakten amok en de politie moest ingrijpen. 'KAA Gent kreeg inmiddels de bevestiging dat bij de gewelddadige incidenten tijdens de wedstrijd Lokeren Temse – Zelzate wel degelijk leden van de Gentse supporterskern betrokken waren', laat Gent weten.

Gent veroordeelt het gedrag van de amokmakers. 'Het is duidelijk dat de club deze incidenten betreurt en veroordeelt. Voorts tilt de club er zwaar aan dat het imago van KAA Gent op deze manier ernstig bezoedeld wordt en dat dergelijk gedrag geenszins overeenkomt met de waarden waarvoor de club staat.'

De fans van Lokeren gingen niet in op de provocatie. Uiteindelijk won de thuisploeg met 2-1 en kon men op Daknam alsnog een feestje vieren.