Onana: Barcelona is mijn eerste keus, we hebben nog altijd contact

Onana: "Barcelona is mijn eerste keus, we hebben nog altijd contact"

14-12-2021 17:37

Andre Onana benadrukt dat hij nog geen besluit heeft genomen over zijn toekomst. De Kameroener heeft een aflopend contract bij Ajax en staat voor een vertrek uit Amsterdam. Hij zet de deur voor FC Barcelona open.

"Als je een deur opent, sluit je hem ook weer op een dag", zegt Onana over zijn naderende afscheid bij Ajax tegen Diario SPORT. "Het is tijd om een nieuwe deur te openen. We hebben hier al het mogelijke bereikt en we hebben geschiedenis geschreven. Het eindigt hier en het is tijd om een nieuw pad te bewandelen."

De 25-jarige doelman wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Internazionale, maar onder meer zijn oude club FC Barcelona zou hem ook in de gaten houden. "We hebben verschillende opties, maar we hebben nog niet gekozen", stelt Onana. "We wachten en bekijken welk project ons het meest aanspreekt. Het is belangrijk om het sportieve aspect te beoordelen. Ik wil om de prijzen spelen."

Onana ontkent dat hij al een principeakkoord heeft met Inter. "Er wordt zoveel gezegd, Arsenal wordt genoemd, net als Barça natuurlijk. Op dit moment is er nog niets beslist." Hij laat zich bijzonder vleiend uit over de Catalanen. "Barcelona is nog altijd de top van de wereld. Ik heb nog altijd contact met Barça en heb een goede relatie met ze. Het is mijn thuis, ik ben er opgegroeid."

Als SPORT hem vraagt of Barça zijn 'eerste keuze' is, antwoordt Onana bevestigend. "Natuurlijk. Als het Barça is, wordt het Barça. Wat morgen brengt, weet alleen God."