UPDATE: 'Seck weerlegt racisme bij Amallah, parket stelt één speeldag voor'

UPDATE: 'Seck weerlegt racisme bij Amallah, parket stelt één speeldag voor'

14-12-2021 16:36 Laatste update: 16:50
83

Woensdagnamiddag vindt de zitting plaats waarop Abdoulaye Seck en Selim Amallah licht moeten scheppen in de duisternis. Net na het rustsignaal in Royal Antwerp FC - Standard Luik gingen beide spelers verbaal in de strijd, waarna de Senegalees helemaal door het lint ging. Op de zitting bij de Belgische voetbalbond ontkent Seck alvast dat er racisme in het spel was.

Gazet van Antwerpen is aanwezig op aan het bondsgebouw en verhaalt wat er verteld wordt tijdens de hoorzitting. Eerst was Amallah aan het woord. De middenvelder van Standard claimt dat hij Seck enkel 'Ferme ta bouche' ('Hou je bakkes', zou je vrij kunnen vertalen naar het Nederlands) heeft toegeslingerd. Van racisme of andere grove beledigingen was hoegenaamd geen sprake, aldus Amallah.

Daar is Seck het niet helemaal mee eens. Racistische uitspraken waren het niet, klaart de Antwerp-verdediger alvast uit. Dat is enigszins opvallend, aangezien hij vlak na de partij deed uitschijnen dat er wel degelijk een racistische toon aanwezig was. Wel geeft Seck aan dat Amallah hem en zijn familie ernstig beledigd heeft. Wat zijn tegenstander concreet gezegd heeft, wenst hij niet te herhalen. 

Ook scheidsrechter Lawrence Visser is uitgenodigd op de zitting. Wanneer ook hij aan het woord geweest is, zal het parket van de bond zich buigen over een oordeel en een eventuele straf voor Seck. Die werd door Visser meteen met een rode kaart van het terrein gestuurd.

Update: Het bondsparket heeft een voorstel tot straf gedaan in de zaak-Seck. De Senegalees zou één speeldag voorwaardelijk aan de kant moeten blijven. Aangezien hij al een voorwaardelijke schorsing achter zijn naam had staan, is het niet helemaal duidelijk of Seck nu effectief aan de kant moet blijven of niet. Antwerp kan ook steeds in beroep gaan, al gaf Seck zelf eerder tijdens de zitting aan dat hij de voorgestelde sanctie zou aanvaarden.