Pletinckx met de handen in het haar bij Zulte: “Om ziek van te worden”

Pletinckx met de handen in het haar bij Zulte: “Om ziek van te worden”

14-12-2021 14:44

Ewoud Pletinckx zit met Zulte Waregem in een flinke dip. Essevee slikt veel tegendoelpunten en vecht tegen de degradatie. Pletinckx sprak met Het Laatste Nieuws.

Zulte incasseert veel tegengoals. “Je ziet dat gemiddelde weer omhoog gaan. Liefst 41 tegengoals in 18 wedstrijden, om ziek van te worden is het. Als verdediger wil je dat beperken, maar keer op keer lukt het niet. Terwijl wij aan de overkant toch een aantal goeie kansen lieten liggen om zelf ook in de wedstrijd te komen. Geen steen naar onze spitsen, integendeel, het zat gewoon niet mee. Op Anderlecht kwamen we er nog dicht bij, in Brugge totaal niet.”

Toch vindt Pletinckx niet dat enkel de achterhoede schuld treft. “Al blijf ik er bij dat het niet enkel door de doelman en de verdedigers komt natuurlijk, dat is een collectief falen. Bovendien wordt het beeld wat vertekend door die zware opdoffers die we tegen Genk en in Seraing moesten slikken, met elf goals in twee matchen. In Brugge waren we defensief echt niet zo slecht, maar toch kwamen er weer eens drie bij.”