Spelers gaan met elkaar in de clinch: “Niet zo vreemd dat potjes overkoken”

Spelers gaan met elkaar in de clinch: “Niet zo vreemd dat potjes overkoken”

14-12-2021 10:15
6

De potjes kookten flink over bij de spelers van Antwerp en Standard. Uiteindelijk gaf Lawrence Visser twee rode kaarten. Sportpsycholoog Kris Perquy sprak met Sporza over de situatie.

Volgens Perquy is het niet raar dat de potjes af en toe overkoken. "Het was natuurlijk geen fijn schouwspel, maar verbaasd ben ik niet. In een match is er heel veel druk en emoties spelen een belangrijke rol. Dan is het niet zo vreemd dat de potjes af en toe overkoken."

Voetballers hebben echter een voorbeeldfunctie. "Ja, net als andere atleten dat ook hebben. Voetbal is natuurlijk enorm gemediatiseerd, we zien alles wat er gebeurt. In het merendeel van de situaties zijn de voetballers in staat om hun emoties onder controle te houden. Ze reageren op een goede en faire manier."

Perquy heeft begrip voor de heethoofden. "In het heetst van de strijd kunnen spelers ongepast reageren en daar heb ik begrip voor. Zeker als het een opmerking betreft over iemands identiteit zoals een racistische opmerking. Dan begrijp ik dat iemand helemaal over de rooie gaat."