Toekomst van de Rode Duivels: “Potentieel om vervanger Alderweireld te worden”

Toekomst van de Rode Duivels: “Potentieel om vervanger Alderweireld te worden”

14-12-2021 10:26
6

De Gouden Generatie van de Rode Duivels begint op leeftijd te komen. De opvolgers worden alvast klaargestoomd en Rene Vandereycken ziet alvast een verdediger opstaan in Italië: Zinho Vanheusden.

Vanheusden maakte indruk in de derby tussen Genoa en Sampdoria. “Ondanks het verlies van Genoa (1-3, red.) speelde Zinho een behoorlijk goede wedstrijd rechts in de driemansdefensie. Hij speelde volwassen, won bijna alle kopduels en zijn inspelen was op niveau. Hij was gevaarlijk op stilstaande fases, kwam goed voor zijn man en werd nooit op snelheid gepakt. Vanheusden heeft het potentieel om een volwaardig international te worden, zelfs op het niveau van Alderweireld.”

Nu moet Vanheusden het nog waarmaken. “Maar de vraag is of dat eruit gaat komen. Details spelen een rol. Dat zijn moederclub Inter hem nu ervaring laat opdoen in de Serie A geeft aan dat ze in hem geloven, maar de vraag is of hij de stap kan zetten naar regelmatig spelen bij Inter. Blessures hebben Vanheusden afgeremd, al ging hij er steeds goed mee om. Het wordt cruciaal, wil hij zich manifesteren bij de Duivels, om een langere periode zonder blessures te kunnen spelen”, citeert Het Nieuwsblad.