Hollerbach haalt zwaar uit: “STVV wordt opgelicht, ik blijf dit niet aanvaarden

Hollerbach haalt zwaar uit: “STVV wordt opgelicht, ik blijf dit niet aanvaarden"

14-12-2021 08:13
11

STVV ging met 1-2 onderuit tegen Cercle Brugge en coach Bernd Hollerbach werd in de slotfase uitgesloten. Tegenover Het Belang van Limburg sprak de Duitser duidelijke taal.

In de slotfase werd een doelpunt van Liberato Cacace afgekeurd voor buitenspel van Yuma Suzuki. “Ik blijf er problemen mee hebben”, aldus Hollerbach. “Niet alleen die late beslissing stoort mij. Ook het moment waarop de buitenspellijn getrokken werd, was niet correct. Dat gebeurde niet toen de bal de voet van Cacace verliet. Dat gaat wel vaker fout. De VAR grijpt dan zomaar even in en keert de beslissing mee om, dat kan toch niet?”

Hollerbach kreeg na het tumult een rode kaart. “Nee, ik heb geen lelijke woorden geroepen naar de ref”, vervolgde Hollerbach, die zaterdag het veld opholde. “Ik heb geroepen dat dat geen offside was. Achteraf heb ik scheidsrechter Van Damme nog gesproken in zijn kabinet. Kleine ploegen als STVV worden veel te vaak verarscht (opgelicht, red.).”

De Duitser accepteert de beslissingen niet. “Dat was al tegen Eupen zo, Antwerp, ga het rijtje maar af. Ik ben sportief ingesteld, maar kan die beslissingen toch niet blijven accepteren? Wij werken tijdens de week heel hard, dan kan je dat niet blijven aanvaarden. Dat ik emoties toonde na afloop, dat is normaal, denk ik? Daar wil ik me dan nog voor verontschuldigen, maar de beslissing van de arbitrage blijft fout. Moest ik echt rood krijgen omdat ik het niet eens was?”