Ramos doet boekje open: 'Ik kende veel uren van duisternis en eenzaamheid'

Ramos doet boekje open: 'Ik kende veel uren van duisternis en eenzaamheid'

14-12-2021 07:27

Sergio Ramos had liever niet Real Madrid getroffen in de achtste finale van de Champions League met Paris Saint-Germain. Voor de Spanjaard betekent het een weerzien met zijn oude club, waar hij zestien jaar speelde. Ramos benadrukt echter dat hij alles zal geven voor zijn huidige werkgever.

PSG stuitte in eerste instantie op Manchester United. Doordat de Champions League-loting opnieuw plaats moest vinden, veranderde dat: de Fransen zullen het nu opnemen tegen Real Madrid. Dat is een bijzonder affiche voor Ramos. "Ik had deze ontmoeting liever niet gekregen, maar mijn aanstaande terugkeer naar Bernabéu is een reden tot vreugde", stelt de routinier tegenover Marca. "Ik heb daar nog geen afscheid kunnen nemen door de situatie rondom het coronavirus."

"Het lot is grillig", gaat Ramos verder. "Zoals ik zal zei: ik zou liever tegen een ander team spelen. Iedereen weet hoeveel liefde ik heb voor Real Madrid. Maar nu is het mijn taak om de clubkleuren van PSG te verdedigen en ik zal er alles aan doen om door te gaan in de Champions League. Ik ga dood voor PSG."

Ramos vertelt ook over de moeilijke maanden die hij achter de rug heeft: hij speelde nog maar één duel voor PSG vanwege aanhoudend blessureleed. "Het was moeilijk, anders dan wat ik in mijn carrière al heb meegemaakt. Blessures bleven altijd weg bij me. Ik kende veel uren van duisternis en eenzaamheid, maar het heeft me geholpen om deze uitdaging te overwinnen. Het heeft me geholpen om te weten wie er echt waren en wie niet. Nu lach ik weer."