Dinsdag Youth League-draw, dit staat er Genk en Club NXT te wachten

Dinsdag Youth League-draw, dit staat er Genk en Club NXT te wachten

13-12-2021 21:20 Laatste update: 14-12-2021 07:00

Maandag was er bij de grote jongens van de Champions League-loting geen Belgische ploeg te bekennen. Dinsdag om 12 uur bij de loting van de UEFA Youth League Play-Offs is dat anders. De jonkies van KRC Genk en Club NXT leren dan hun tegenstander kennen. Wat staat er de Belgische clubs te wachten? VoetbalPrimeur.be praat je bij.

Bij de Youth League zijn we toe aan de loting van de Play-Offs. Er stromen twee verschillende teams in. Waardoor we twee potten krijgen bij de loting. Aan de ene kant zijn er de 'domestic champions path winners'. Genk is één van die ploegen. De zeven andere ploegen zijn: AZ Alkmaar (NED), Deportivo La Coruña (ESP), Empoli (ITA), Hajduk Split (CRO), Midtjylland (DEN), Rangers (SCO) en Žilina (SVK).

Aan de andere kant zijn er de 'UEFA Champions League path group stage runners-up'. Hierbij vinden we Club NXT terug. Op de slotspeeldag verloor Club NXT in de blessuretijd van PSG, waardoor het de Play-Offs moet spelen. De andere zeven teams zijn: Atlético Madrid (ESP), Borussia Dortmund (GER), Chelsea (ENG), Dynamo Kyiv (UKR), Inter (ITA), Sevilla (ESP) en Villarreal (ESP).

Hoe werkt de loting?
De ploegen van de ene pot worden gekoppeld aan de ploegen van de andere pot. Ploegen uit hetzelfde land ontwijken elkaar. We krijgen dus zeker geen confrontatie tussen de Genkse en de Brugse jeugd in Europa tijdens deze fase van het toernooi. Genk en de zeven andere ploegen van de pot spelen thuis. Eén match beslist telkens wie er door mag naar de volgende ronde, waar de acht groepswinnaars van de Champions League path zitten te wachten.

Belangrijke data
Play-offs: 8/9 februari
Knock-out-loting: 14 februari
1/16e finales: 1/2 Maart
Kwartfinales: 15/16 Maart
Halve finales: 22 April
Finale: 25 April