Referee Department fluit STVV terug, maar niet blij over snelheid van uitvoering

Referee Department fluit STVV terug, maar niet blij over snelheid van uitvoering

13-12-2021 18:00

STVV verloor afgelopen weekend met 1-2 van Cercle Brugge. De Kanaries waren achteraf boos nadat de gelijkmaker in de 97e minuut werd afgekeurd. Volgens het Professional Refereeing Department heeft STVV evenwel geen been om op te staan.

In het slotoffensief van STVV knalde Liberato Cacace de bal tegen de touwen. De scheidsrechter gaf een doelpunt, maar de VAR vroeg een on field review. De reden? STVV-speler Yuma Suzuki stond in een buitenspelpositie en hinderde volgens het Refereeing Department de doelman van Cercle Brugge wanneer de bal richting doel vloog. 'Daardoor bevindt de STVV-aanvaller zich in een strafbare buitenspelpositie en wordt het doelpunt niet toegekend door de scheidsrechter', klinkt het nu.

Het Refereeing Department is tevreden met de uiteindelijke beslissing van de arbitrage, maar heeft wel een puntje van kritiek. 'Een correcte beslissing van de scheidsrechter en VAR. Het Referee Department verwacht wel dat de VAR-interventie sneller kan uitgevoerd worden.'

Bij STVV was men na de beslissing van de arbitrage niet tevreden. In het tumult na de match kreeg STVV-coach Bernd Hollerbach rood.