UPDATE: Standard-verdediger Pavlovic krijgt flinke strafvermindering

UPDATE: Standard-verdediger Pavlovic krijgt flinke strafvermindering

13-12-2021 17:15 Laatste update: 13-12-2021 17:15
Jupiler Pro League 17 Reacties

Abdoulaye Seck moet nog even wachten voor hij zijn (mogelijke) sanctie kent na de schabouwelijke veldslag die Royal Antwerp FC - Standard Luik heette, maar Jelle Bataille en Damjan Pavlovic weten wel al hoe laat het is. Het bondsparket veroordeelt hun wangedrag aan het einde van de partij zwaar en heeft dan ook stevige sancties voorgesteld.

In de blessuretijd van een al ontspoorde Antwerp-Standard gingen de poppen pas helemaal aan het dansen. Toen een bal aan de zijlijn buitenging in het voordeel van The Great Old, belandde die in de dug-out van Standard. De reservespelers van de Luikenaars weigerden het leer echter naar Bataille te werpen. Toen de rechtsachter dan maar zelf in actie schoot, deelde hij een tikje uit op de wang van Moussa Sissako. Daarop sprong de hele bank van Standard furieus recht. Een massale opstoot volgde, waarbij Pavlovic (die nota bene geen minuut meespeelde) een rake klap uitdeelde aan Birger Verstraete.

Het bondsparket lacht niet met de acties van de twee hoofdrolspelers. Bataille krijgt daarom drie speeldagen effectieve schorsing opgelegd, met nog één wedstrijd voorwaardelijk erbovenop. Die gaat in vanaf donderdag, waardoor de West-Vlaming het duel met KAS Eupen al moet laten schieten. Voor Pavlovic loopt de straf zelfs nog hoger op. De jongeling moet vier speeldagen brommen. Beide spelers hebben ook nog een fikse boete af te betalen.

Ter verduidelijking: de twee straffen zijn momenteel slechts voorstellen. Beide clubs krijgen nog de kans om in beroep te gaan opdat de sanctie minder zwaar zou uitvallen.

Update: Pavlovic heeft uiteindelijk nog flinke strafvermindering gekregen na de eerste uitspraak. Hij wordt voor drie weken geschorst, waarvan twee effectief.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie