Vranckx maakt nu ook naam bij Wolfsburg: 'Chelsea noteert naam in scoutingsboekje'

Vranckx maakt nu ook naam bij Wolfsburg: 'Chelsea noteert naam in scoutingsboekje'

13-12-2021 17:00
2

De carrière van Aster Vranckx schiet als een komeet naar boven. Een half jaar geleden zat de middenvelder nog geregeld op de bank bij KV Mechelen, dezer dagen maakt hij het mooie weer bij (een weliswaar zwalpend) VFL Wolfsburg. Dat heeft nu ook de interesse gewekt van de allergrootsten der aarde.

Volgens Calciomercato heeft niemand minder dan Chelsea FC een lijntje uitgeworpen richting de entourage van Vranckx. De regerende Champions-League-houder volgt onze landgenoot naar verluidt met 'bovengemiddelde aandacht'. Op Stamford Bridge staat men er al jaren om bekend om jonge talenten van over heel Europa naar Londen te loodsen. Denk bijvoorbeeld maar aan de jeugdige Thibaut Courtois of Kevin De Bruyne.

Dat Vranckx de volgende Belg in dat lijstje zou worden, is voorlopig zeer voorbarig, maar blijkbaar niet helemaal onwaarschijnlijk. De voorbije weken heeft de tiener uit Erps-Kwerps zich alvast stevig in het elftal van zijn Duitse werkgever geknokt. Terwijl Wolfsburg erg matige resultaten neerzet, is Vranckx één van de schaarse lichtpuntjes.