UPDATE: Disciplinair Comité luistert naar Ref Department en spreekt Palaversa vrij

UPDATE: Disciplinair Comité luistert naar Ref Department en spreekt Palaversa vrij

13-12-2021 16:44 Laatste update: 13-12-2021 16:44
Jupiler Pro League 6 Reacties

KV Kortrijk en OH Leuven maakten er afgelopen zaterdag een bijzonder intense pot van. Beide elftallen moesten nog voor het rustsignaal met een mannetje minder verder, nadat eerst Ante Palaversa (KVK) en later Sory Kaba (OHL) een rode prent onder de neus geduwd kregen. Zij hebben daar nu beiden een sanctie voor gekregen.

Het bondsparket had dus een dubbel vette kluif aan de zaterdagavondpartij. Uiteindelijk komt Kortrijk er het best van af. Palaversa krijgt namelijk slechts één speeldag effectieve schorsing voorgesteld, met nog eens eentje met uitstel. Daarbovenop moet de Kroaat een boete van 1500 euro betalen. Palaversa moest al in de openingsminuten gaan douchen omdat hij bij een gegeven pas doorschoot met zijn noppen op het scheenbeen van een tegenstander.

Nog diezelfde helft werd het evenwicht in Kortrijk-OHL al hersteld, toen ook Kaba het veld moest verlaten. De spits van Marc Brys probeerde een voorzet af te werken, maar kwam hard op de achillespees van Gilles Dewaele terecht. Ook die actie leverde een rode kaart op. Het bondsparket schat die overtreding blijkbaar erger in, want Kaba moet twee speeldagen brommen. Daar hoort ook nog één wedstrijd voorwaardelijk bij, evenals een geldstraf van 2500 euro.

Update 15/12: Na twee dagen bezinning heeft het Disciplinair Comité van de Belgische voetbalbond dan toch het licht gezien. Via haar Twitter-kanaal laat het weten dat Palaversa gevrijwaard wordt van een schorsing. Het initiële voorstel van één speeldag effectief plus één speeldag voorwaardelijk is daarmee dus vervallen. Het Referee Department oordeelde eerder al dat Palaversa eigenlijk geen rode kaart verdiende voor zijn actie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie