Bond spreekt nog geen sanctie uit voor Seck, eerst zitting met Amallah én Visser

Bond spreekt nog geen sanctie uit voor Seck, eerst zitting met Amallah én Visser

13-12-2021 16:28 Laatste update: 16:34
21

Abdoulaye Seck stond in het middelpunt van de aandacht in Royal Antwerp FC - Standard Luik (2-3). De krachtige verdediger ging net na het rustsignaal helemaal door het lint, wat hem op een rode kaart te staan kwam van Lawrence Visser. Aanleiding zouden vermeende racistische uitlatingen van Selim Amallah zijn, claimt Seck zelf. De Belgische voetbalbond wil die zaak eerst uitklaren alvorens zich uit te spreken.

Normaal gezien maakt de KBVB daags na het einde van een speeldag de straffen bekend voor uitgesloten spelers. In het geval van Seck is er nog geen verdict geveld. De bond wil eerst een zitting houden waarin de oorzaak van Secks razernij bepaald moet worden. Daarvoor zijn de drie hoofdrolspelers uitgenodigd: uiteraard Seck zelf, maar ook mogelijke dader Amallah en ref Visser.

Die laatste twee zijn opgeroepen als 'getuigen'. De zitting vindt woensdagmiddag plaats. Afhankelijk van wat er daar gezegd wordt, zal de Disciplinaire Commissie een oordeel vellen over een mogelijke sanctie voor Seck. De feiten zijn voorlopig nog onduidelijk: net voor de rust kreeg de Antwerp-verdediger een woordenwisseling met Amallah, waarna die eerste in een Senegalese furie ontstak. Visser trok daarop prompt de rode kaart.

Wat het besluit uiteindelijk ook wordt, voorlopig blijft Seck beschikbaar voor Antwerp. Als er woensdag geen uitspraak volgt, mag de mandekker donderdag dus meespelen. Dan neemt The Great Old het in haar laatste thuiswedstrijd van 2021 op tegen KAS Eupen.