OFFICIEEL: Vermaelen verlaat het Japanse Vissel Kobe

OFFICIEEL: Vermaelen verlaat het Japanse Vissel Kobe

13-12-2021 08:02 Laatste update: 08:03
12

Voor Thomas Vermaelen is het Japanse verhaal bij Vissel Kobe afgelopen. De 36-jarige verdediger ziet zijn contract bij de Japanse club niet verlengd worden.

Dat kondigt Vissel Kobe zelf aan via de officiële kanalen. Vermaelen heeft nog een contract tot 31 januari 2022, maar ziet dat niet verlengd worden. De 36-jarige verdediger mag nu op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.

"Het was een enorm plezier om te mogen spelen voor Vissel Kobe", reageerde Vermaelen. "Ik heb hier veel mooie momenten beleefd en wil alle fans bedanken voor de steun. Ik wens het team nog enorm veel geluk in de toekomst", aldus Vermaelen.

Voor Vermaelen komt er zo een einde aan zijn Japanse avontuur. In 2019 verliet hij FC Barcelona voor Vissel Kobe, waar hij uiteindelijk 57 keer voor uitkwam en goed was voor één doelpunt en twee assists. Zijn laatste seizoen met Vissel Kobe eindigde hij op een derde plek in de Japanse competitie.

Waar de toekomst van Vermaelen ligt, is nog onduidelijk. De Rode Duivel werd de voorbije jaren meermaals in verband gebracht met onder andere RSC Anderlecht, maar tot een akkoord kwam het niet.