'De refs steunen me niet, het is racisme': Standard begrijpt niets van woede Seck

'De refs steunen me niet, het is racisme': Standard begrijpt niets van woede Seck

13-12-2021 06:57
33

Bij de partij tussen Royal Antwerp FC en Standard waren er heel wat opstootjes tijdens de wedstrijd. Na het rustsignaal liep het voor een eerste keer mis nadat de stoppen doorsloegen bij Abdoulaye Seck. Hij spreekt van racisme.

Volgens de verdediger van Antwerp werd hij racistisch bejegend door de Marokkaan Selim Amallah. Ook na de wedstrijd was Seck nog niet gekalmeerd en haalde hij uit in de spelerstunnel. "Het is een schande, altijd een schande. De scheidsrechters steunen me gewoonweg niet. Het is racisme", klonk het bij VTM Nieuws.

Wat er gezegd werd, is niet geweten. "Het is zodanig erg dat hij het zelf nog niet kan verwoorden", reageerde Engels na de partij. "Hij ziet eruit als een beest, maar hij is een doodbrave jongen. Het moet echt erg geweest zijn, anders zou hij nooit zo reageren. Hij was er het hart van in. Hij zit te wenen in de kleedkamer", aldus Engels.

Standard
Bij Standard begrijpt men niets van de uitspraken vanuit de Antwerp-hoek. Amallah gaf zelf aan dat hij enkel "hou je mond" had geroepen en kwam ook met een reactie op Instagram. De Belgische Marokkaan werd ook gesteund door zijn ploegmaats bij Standard. "Dat kan niet, Selim is geen racist", zegt doelman en kapitein Arnaud Bodart.

"Hij is zelf Afrikaans, waarom zou hij dan racistisch uit de hoek komen tegen een andere speler", vraagt de doelman zich af. Ook Nicolas Raskin gelooft weinig van het vermeende racisme. "Eerst had Selim zogezegd de moeder van Seck beledigd, daarna ging het plots over racisme. Je mag niet overdrijven, hé."

"Heb je onze kern al eens goed bekeken", gaat Raskin verder. "Als Selim zich racistisch zou uitlaten, zou dat niet enkel die speler van Antwerp raken, maar ook een groot deel van zijn eigen ploegmaats. Bij ons zitten er enorm veel verschillende nationaliteiten. Dat zou hij dus nooit kunnen doen."