Lierse Kempenzonen moet opnieuw vrede nemen met 2-2, maar houdt rode lantaarn af

Lierse Kempenzonen moet opnieuw vrede nemen met 2-2, maar houdt rode lantaarn af

12-12-2021 22:04
0

Lierse Kempenzonen heeft voor de vijfde keer op rij niet kunnen winnen. Net als vorige week (toen tegen Lommel SK) moest de fusieclub zich tevreden  stellen met een 2-2-gelijkspel, ditmaal tegen hekkensluiter Excelsior Virton.

Lierse Kempenzonen begon veelbelovend aan het seizoen, maar is het goede spoor inmiddels al even bijster. Ook in Virton ging het al snel de verkeerde kant uit. Na een tiental minuten zette Souleymane Anne de 1-0-voorsprong op het bord voor de thuisploeg. Die leek met die score ook de rust te halen, maar vlak voor de drie ademstoten hing Hakim Abdallah de bordjes weer in evenwicht. 

Na de pauze trachtte Lierse Kempenzonen het duel in handen te nemen. Dat lukte ook, en toen Yvan Yagan een kwartier voor het einde de 1-2 aantekende, leek de ban eindelijk gebroken. Dat was echter buiten de waard gerekend. In minuut 85 maakte Virton de 2-2, opnieuw via Anne. Nadien had geen van beide ploegen nog voldoende tijd over om het pleit helemaal te beslechten.

Zowel Lierse Kempenzonen als Virton schiet weinig op met één puntje. De Pallieters komen weliswaar op gelijke hoogte met Royal Excel Moeskroen, maar met slechts achttien punten op de teller is de rode streep nog niet uit het zicht. Zo zit hekkensluiter Virton aan dertien stuks, twee minder dan Lommel SK, de voorlaatste. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie